Acupunctuur

acupunctuur room   DSC06177 副本   DSC06196 副本
 Acupunctuur-behandeling kamer                                    Praktijk impressie     

 

Acupunctuur Meridianen

Meridianen zijn energie banen die verbonden zijn met deorganen. De essentie van acupunctuur is het in balans brengen van de energie in de meridianen. Als het lichaam in balans is, is het gezond en in staat gezondte blijven. Meridianen functioneren niet los van elkaar, maar vormen één systeem. De verstoring van één meridiaan heeft daarom ook gevolgen voor deandere: een klacht komt vaak niet alleen. Deze herstellende en preventieve vorm van heelkunde is een bijzonder zachte en vrijwel pijnloze vorm van Chinesegeneeskunde die pijn oplost en nieuwe energie geeft.

 

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en is door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO officieel erkend.

 Indicatiegebieden voor acupunctuurtherapie: (Bron: WHO)

 

Allergieën, hartkloppingen, gewrichtsklachten, hoofdpijn, migraine, transpiratieproblemen,hoge bloeddruk,verkoudheid, slechte afweer,kortademigheid, slaapstoornissen, veel dromen, hyperventilatie, rusteloosheid, angst, depressiviteit, anorexia nervosa, gebrek aan energie, overspannenheid, stress, burnout, maagpijn, diarree, constipatie, hernia, doof gevoel.

 

 

Vermoeidheid

 

 

 

Er zijn nogal wat oorzaken voor vermoeidheid. Door overmatig sporten bijvoorbeeld, of na een operatie of ziekte. Als bijverschijnsel van medicijngebruik, of als gevolg van een interne aandoening. In het algemeen is vermoeidheid kortdurend en herstelt het organisme zich snel. Maar als de klachten aanhouden of het dagelijks leven kan beïnvloeden, dan is het zaak om er iets aan te doen. Dat geldt zeker ook voor vermoeidheid die het gevolg is van stress want anders kan dit leiden tot overspannenheid, depressie of burnout. Acupunctuur is een prima behandelmethode tegen vermoeidheid.

 

 

 

 

 

 

 

Lichamelijk of geestelijk moe?

 

 

 

De ene vermoeidheid is de andere niet. We kunnen geestelijk moe zijn, lichamelijk of een combinatie van beide. Bij lichamelijke vermoeidheid voelt het lichaam of de ledematen (lood)zwaar aan. Er is nauwelijks energie om nog iet te ondernemen.

 

 

 

Bij geestelijke vermoeidheid is er sprake van een zwaar gevoel in het hoofd en een zekere dufheid. Sommige mensen spreken van een wattenhoofd, vaak gecombineerd met verminderde concentratie en lusteloosheid. Voor beide vormen geldt dat deze een gedeelte van de dag aanwezig kunnen zijn of voortdurend.

 

 

 

 

 

 

 

Helpt acupunctuur en Tui-na Energie Massage mij van mijn vermoeidheid af?

 

 

 

De therapeut wil natuurlijk graag weten wat de oorzaak van de vermoeidheidsklachten is. In een eerste vraaggesprek zal dan ook uitgebreid worden ingegaan op uw functioneren, zowel lichamelijk als emotioneel. Dat ligt geheel in de lijn van de acupunctuur en Tui-na Energie Massage die de mens immers in zijn totaliteit beschouwt. De behandeling zal er –afhankelijk van de oorzaak – in het algemeen op gericht zijn om de zelfgenezende kracht van het organisme te stimuleren. Zodat u na een aantal behandelingen al dan niet aangevuld met hulp vanuit andere therapieën (yoga, fysiotherapie) weer met vernieuwde energie in het leven kunt staan.

 

 

 

 

 

 

 

Bron: NVA-folder